Yaz aylarında daha rahat kilo verir ve sağlıklı pişirme tekniklerini kullanarak doyurucu yemekler hazırlayabilirsiniz. Mevsim sebze ve meyvelerini tüketerek bağışıklığınızı güçlendirir, sağlıklı ve dengeli beslenme programı ile daha sıkı bir vücuda sahip olabilirsiniz.
ÖDEM ATAN ÇORBA (50 KALORİ)
Malzemeler:
1 adet rendelenmiş kabak
1/ 3 demet doğranmış maydanoz
1/ 3 demet doğranmış dereotu
1 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı bulgur
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1/ 3 demet doğranmış maydanoz
1/ 3 demet doğranmış dereotu
1 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı bulgur
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Bir tencereye 2 su bardağı su ilave edip kaynatın. Kaynayan suyun içine sebzeleri ve bulguru ekleyip 7-8 dakika karıştırarak pişirin. Pişen çorbanın içine zeytinyağı ilave edip limon suyu sıkarak servis yapın.
TOK TUTAN DÜRÜM (250 KALORİ)
Malzemeler:
1 adet ince doğranmış kabak
1 adet ince doğranmış havuç
1 adet ince doğranmış soğan
1 adet ince doğranmış kırmızıbiber
2 dilim az yağlı kaşar peyniri
1 adet haşlanmış yumurta
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1/ 2 çay kaşığı deniz tuzu
1 çay kaşığı kekik
1 adet tam buğday tortila veya dürüm ekmeği
1 adet ince doğranmış havuç
1 adet ince doğranmış soğan
1 adet ince doğranmış kırmızıbiber
2 dilim az yağlı kaşar peyniri
1 adet haşlanmış yumurta
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1/ 2 çay kaşığı deniz tuzu
1 çay kaşığı kekik
1 adet tam buğday tortila veya dürüm ekmeği
Hazırlanışı:
Bir tavaya zeytinyağını, sebzeleri, baharatı ve deniz tuzunu ilave edip 10-15 dakika pişirin. Tortilla ekmeğinin içine sebzeleri, yumurtayı ve kaşarı ekleyip önceden 150 derece ısıtılmış fırında 2-3 dakika kaşar peyniri eriyene kadar bekletin. Servis yaparken yanına yeşil salata ekleyin.
HAFİF KIZARTMA (100 KALORİ)
Malzemeler:
1 adet küp doğranmış patlıcan
1 orta boy küp doğranmış patates
1 orta boy küp doğranmış kabak
1 çay bardağı az yağlı yoğurt
1 diş doğranmış sarımsak
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı deniz tuzu
1 orta boy küp doğranmış patates
1 orta boy küp doğranmış kabak
1 çay bardağı az yağlı yoğurt
1 diş doğranmış sarımsak
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı deniz tuzu
Hazırlanışı:
Bir tepsiye yağlı kağıt serin. Yağlı kağıdın üzerinde aralıklarla patlıcanı, patates ve zeytinyağını fırça yardımı ile sebzelerin üzerine sürün. Önceden ısıttığınız 200 derecedeki fırında 15-20 dakika ara ara karıştırarak pişirin. Ayrı bir kasede yoğurt, tuzu ve sarımsağı karıştırın. Kızartmayı servis yaparken yanına sarımsaklı yoğurt ekleyin.
MEYVE AŞKI (150 KALORİ)
Malzemeler:
1 adet orta boy şeftali
4-5 adet mürdüm eriği
2 dilim kavun
1 top light sade dondurma
1 çay kaşığı toz tarçın
4-5 adet mürdüm eriği
2 dilim kavun
1 top light sade dondurma
1 çay kaşığı toz tarçın
Hazırlanışı:
Şeftali ve kavuna tatlı kaşığı yardımı ile yuvarlak şekil verin. Erikleri ortadan ikiye bölün. Dondurma kupunda meyveleri karıştırın. Servis yaparken light dondurma ve tarçın ekleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder