23 Ekim 2013 Çarşamba

Bebeğin 6-12 Ay Arası Gelişimi

Yeni bir üç ay ve yeni gelişmeler!

Bebeğiniz artık oturur, değişik sesler çıkarmaya başlar, dünyayı keşfetmek için ellerini, parmaklarını ve ağzını kullanır, diş çıkarır. Yavaş yavaş bebeğinize katı gıdaları tanıtmak ister ve emzirme zamanınızı azaltmak isterseniz, bunun için oldukça sabırlı olmanız gerektiğini hatırlatmakta fayda var.
6-9 ay arası bebek gelişimi
Bu aylarda bebeğiniz düşünmeyi ve problem çözmeyi öğreniyor. Bunu yaparken sizin problemleri nasıl çözdüğünüzle de yakından ilgilenecek, gördüklerini taklit etmeye çalışacaktır. Örneğin oyuncağı yere düştüğünde kısa süreliğine de olsa bakacaktır. Siz onunla konuştukça o da çeşitli sesler çıkararak size eşlik edecektir.
Onunla bol bol konuşmanız, yüz yüze ve beden temasına dayalı oyunlar oynamanız onun fiziksel, zihinsel ve duygusal gelişimi açısından değerlidir. Onun davranışları ve yeni kazandığı becerileriyle ilgili “Oyuncağın düştü ve sen ardından baktın!” gibi yorumlar yapabilirsiniz. Onun duygularını aynalamak da her dönemde olduğu gibi bu dönemde de işe yarayacaktır. “Yüksek ses seni korkuttu. Sakinleşmen için yanındayım” diyerek onun sakinleşmeyi öğrenmesi için destek olabilirsiniz.
Bebeğiniz artık başparmağı ve işaret parmağıyla bir şeyleri kavrayabilir. Kas becerilerinin gelişmesi için onun bol bol hareket etmesini sağlayın. Güvenli bir ortamda hareket becerilerini sınamak şimdiden size ve kendine güven sağlamasına yardımcı olacaktır. Başı sıkışınca sizin yanında olacağınızı bilmek, onun küçük araştırmacı ruhunu ortaya çıkarmasını sağlayacaktır. Böylece bebeğiniz öğrenmek için antenlerini açık tutabilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder